Autovrij winkelen op zondag 11 en 18 december : op zondagnamiddag 11 december staat de kerstmarkt op de Grote Markt en zijn de winkels in het stadscentrum open. De Zandstraat en de Bovenrij (tussen Kerkstraat en Nonnenstraat) zijn tussen 13 en 17 uur autovrij. Ook op zondag 18 december zijn de winkels open en is de Zandstraat een winkelwandelstraat.

Rijrichting Schoolstraat wordt omgedraaid vanaf 9 december

Op 9 december wordt het eenrichtingsverkeer in de Schoolstraat (tussen Lierseweg en Bolwerkstraat) omgedraaid. Verkeer kan vanaf dan enkel nog van de Bolwerkstraat in de richting van de Lierseweg rijden.

Sinds de heraanleg van de straten in de buurt van het station, volgen de bussen van De Lijn een nieuwe reisweg tijdens de vrijdagmarkt en tijdens evenementen op de Grote Markt. De route loopt via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Schoolstraat naar de Lierseweg. Om dit toe te laten, moet de verkeerssituatie in de Schoolstraat telkens aangepast worden. Na overleg met De Lijn en de Politie Neteland besliste de stad om het eenrichtingsverkeer definitief om te draaien voor al het doorgaand verkeer.

Kerstboomverbranding KLJ Noorderwijk

KLJ Noorderwijk organiseert op zaterdag 28 januari 2017 vanaf 18 uur een kerstboomverbranding op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat in Noorderwijk. De medewerkers van de stedelijke werkplaats halen de kerstbomen in Noorderwijk op en brengen ze naar de KLJ-terreinen. De dag van de inzameling is nog niet gekend. U vindt hem binnenkort op de nieuwe afvalkalender van IOK.

Academie huurt leslokalen in Campus De Vesten

Vanaf 1 januari 2017 huurt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans enkele leslokalen in Campus De Vesten (Augustijnenlaan 31). De huurprijs bedraagt 1.100 euro per maand. Voor de lessen klassiek ballet wijkt de academie uit naar de nieuwe danszaal van kOsh op de Lierseweg.

De academie heeft te weinig lokalen in het hoofdgebouw in de Hikstraat en huurt al geruime tijd enkele lokalen in kOsh Campus Burchtstraat en kOsh Campus Wolstraat. Omdat beide campussen binnenkort buiten gebruik worden gesteld, verhuizen de lessen naar nieuwe locaties.